Maelsonstraat 26
1624 NP Hoorn
T. 0229 584040
 

Geachte nieuwsbrieflezer,

De nieuwsbrief februari is uit. Met in deze uitgave weer diverse actuele onderwerpen. 
Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met ons kantoor of maak gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op.

Met vriendelijke groet,

Alsema Van Duin Notaris & Juristen
mr. S.N.C.M Alsema-van Duin
mr. P.R. Alsema
Maelsonstraat 26
1624 NP Hoorn
T: (0229) 58 40 40
E: info@alsemavanduin.nl
I: www.alsemavanduin.nl

Trouwen kan op veel manieren met elk andere gevolgen

De keuzemogelijkheden van trouwen zijn niet langer beperkt tot de twee mogelijkheden uit het verleden: gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden. Vorig jaar is alles veranderd, met veel nieuwe mogelijkheden, maar ook met elk andere gevolgen.

Lees het volledige artikel

 

Publicatie giften en financiële gegevens verplicht

De minister voor rechtsbescherming heeft een conceptwetsvoorstel gepubliceerd van de Wet transparantie maatschappelijke organisaties. Dit conceptwetsvoorstel heeft ten doel het meer transparant maken van geldstromen naar maatschappelijke organisaties. Door het transparant maken van die geldstromen zou worden voorkomen dat financiering van maatschappelijke organisaties gepaard gaat met misbruik van democratische vrijheden en onwenselijke beïnvloeding.

Lees het volledige artikel

 

Zonder spaargeld of geld van ouder geen eigen huis meer

Zeker in de Randstad draait de woningmarkt op volle toeren met torenhoge prijzen als gevolg. Voor een starter is het daardoor haast ondoenlijk om nog een eigen huis te bemachtigen. De overheid wil het lenen voor de aankoop van een woning verder ontmoedigen en heeft de hypotheeknormen weer verder aangescherpt. Voorheen kon nog tot 110% van de executiewaarde geleend worden bij een bank of andere geldverstrekker, nu is dat nog maar 100%.

Lees het volledige artikel

 

Redelijke vergoeding vanuit BV

Echtgenoten met een onderneming die buiten de huwelijksgemeenschap valt, zijn verplicht om de huwelijksgemeenschap van een zodanig bedrag te voorzien dat kan worden aangemerkt als redelijke vergoeding voor kennis vaardigheden en arbeid die een van de echtgenoten ten behoeve voor de onderneming heeft geleverd.

Lees het volledige artikel

 

Eigen bijdrage voor zorg in 2019

U kent ze vast wel, de verhalen die rond gaan over de (soms hoge) bijdrage die mensen moeten betalen voor zorg. Per 1 januari 2019 is daarin het een en ander gewijzigd. Er wordt nu – op enkele uitzonderingen na – bijvoorbeeld bij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) niet meer gekeken naar uw inkomen over vermogen.

Lees het volledige artikel

 

Woningnood voorkomen met aanpassing Crisis- en herstelwet

Het is ook niet snel goed op de Nederlandse woningmarkt. In de achter ons liggende crisis werd er geen woning verkocht, jongeren bleven thuis wonen, potentiële doorstromers stelden de voorgenomen verhuizing uit. Inmiddels is de crisis voorbij en heeft de uitgestelde vraag naar woningen er voor gezorgd dat er nu haast geen courante/betaalbare woningen beschikbaar zijn en dat grote nieuwbouwprojecten langer op zich laten wachten dan de markt zou wensen.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie